ZUS Nieuwsbrief >
én leuke acties
bussemaker-teveel-dyslexieverklaringen

De ZUS-barometer – honderd extra vrouwelijke hoogleraren

Minister Bussemaker heeft vanochtend vermeldt dat zij 5 miljoen euro beschikbaar gaat stellen voor de bevordering van 100 vrouwelijke hoofddocenten tot hoogleraar. Het streven van de universiteiten de komende drie jaar tweehonderd extra vrouwelijke hoogleraren aan te stellen gaat haar niet ver genoeg.

Maar 17 procent van de hoogleraren is vrouwelijk, en Bussemaker streeft ernaar hier verandering in te brengen. De minister liet eerder wél weten dat ze voorlopig weinig voelt voor verplichte percentages vrouwelijke en allochtone docenten en hoogleraren. Ze noemde zulke quota een laatste redmiddel.

Of dit streven daadwerkelijk verwezenlijkt wordt, gaat ZUS dit jaar in de gaten houden. De ZUS-barometer inzake de bevordering van 100 vrouwelijke hoofddocenten tot hoogleraar staat morgen op de website. Houdt ons in de gaten over updates rondom deze zaak.