ZUS Nieuwsbrief >
én leuke acties

Bram Bakker: tot de dood er op volgt

Jezelf wegcijferen en opofferen voor je partner, werk of wat dan ook – iets wat vrouwen heel goed kunnen. Florence Nightingale deed het en Jeanne d’Arc kon er ook wat van. Zijn het de hormonen, komt het door een moeilijke jeugd of laten wij gewoon over ons heen lopen? Psychiater Bram Bakker snapt er helemaal niets van.

Van alles wat ik aan vrouwen niet begrijp staat hun neiging om zichzelf op te offeren met voorsprong op één, al jaren. Misschien is ‘neiging’ ook niet het goede woord, omdat het zo vaak om een weloverwogen keuze lijkt te gaan. De bereidheid om zichzelf weg te cijferen is bij sommige vrouwen enorm, en niet zelden doen ze dat ook nog voor een man. Eentje die niet aardig is, en het niet eens waardeert. Als hij het zich al bewust is, dat zijn partner zichzelf doorlopend ondergeschikt maakt aan zijn behoeften in het leven, deze egocentrische knakker van het mannelijke soort.

Het hele artikel lees je hier op Blendle.