ZUS Nieuwsbrief >
én leuke acties

Lucia Rijker (49): ‘Als je kwetsbaar kunt zijn, dan heb je het door’

Lucia Rijker (49): ‘Als je kwetsbaar kunt zijn, dan heb je het door’

Marjolijn Meynen, Directeur Marketing en Communicatie de Bijenkorf: “Robin de Puy fotografeerde voor deze campagne elf Nederlandse vrouwen, bekend en onbekend, jong en oud. Allemaal bijzonder op hun eigen manier, zoals alle vrouwen bijzonder zijn bij de Bijenkorf.”

Het resultaat is een serie krachtige portretten in ingetogen zwart/wit in de kenmerkende stijl van Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy. Deze ode aan alle vrouwen is tot aan internationale vrouwendag te zien in de etalages, outdoor media, online en als expositie in alle filialen van de Bijenkorf.

Lucia Rijker . Coach, inspirator.

“Als vrouw moet je tegenwoordig van alles zijn: sterk, stoer, geen gevoelens tonen. Uiteindelijk gaat het om wie je bent. Terug naar je hart. Dat is empowerment. Als coach help ik mensen met wie ze werkelijk zijn. Vrouw zijn geeft keuzes. Ik kan kiezen me mannelijk te kleden en gedragen: assertief, agressief. Of ik kan vrouwelijk zijn en make-up gebruiken en sexy kleding dragen.

Toen ik als meisje aan kickboksen deed, werd ik gezien als freak. Ik heb tot 2012 gevochten voor boksen als Olympische sport. Toen het eenmaal zover was voelde ik me als een moeder die keek naar haar dochters. Zo van: nu hebben jonge vrouwen eindelijk de keuze om mee te doen aan een van de grootste sportcompetities ter wereld.

Liefde betekent alles. Liefde is inspiratie, verwarmt, verlengt het leven, geneest, opent en is creatie. Ik probeer elk moment precies te accepteren zoals het is. Er bestaat geen uit balans. Het klinkt simpel maar we zijn geconditioneerd om obsessief vast te houden aan het beeld dat we van onszelf hebben. Het gaat om loslaten. Als iemand straalt dan voel ik een trilling. Sporters, creatieven en mensen die mediteren zijn vaak heel aantrekkelijke mensen omdat zij in hun kracht staan.

Ik woon al lang niet meer in Nederland, maar vroeger ging ik als uitstapje met mijn moeder naar de Bijenkorf. Etalages bekijken en dan daar eten. Ik houd erg van lingerie en horloges van Emporio Armani.”

Klik op de link om naar de pagina van Bijenkorf te gaan.

SHE_STORY_ZUS